ANNONCE

Disse slatne grøntsager kan nemt bruges endnu

5. august 2019 13:21 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Det er slet ikke nødvendigt at kassere hverken frugt eller grønt. Heller ikke selv om det begynder at se lidt tvivlsomt ud.

Det er ganske vist, at både frugt og grønt med tiden begynder at se noget træt og kedeligt ud. Men det betyder dog langt fra, at man behøver at kassere produkterne. Det er nemlig madspild og dermed også penge ud af vinduet.

Madspild er i det hele taget en rigtig dårlig forretning. Ifølge Forbrugerrådet Tænk smider hver dansker i gennemsnit 47 kilo mad væk om året. For en familie med to voksne og to børn svarer det til at kassere for 7.200 kroner. Ialt koster det årligt Danmark svimlende 11,6 milliarder kroner. Samtidig belaster det også miljøet, da det jo desuden betyder spild af ressourcer som blandt andet energi, vand og sprøjtemidler.

Når man taler frugt og grønt, er der faktisk rigtig meget, man kan gøre for at undgå madspild. For eksempel er der produkter, der selvom de er blevet slatne og rynkede, bliver fine igen, hvis de lægges i koldt vand i nogle timer. Andet tåler sagtens at komme i fryseren, ligesom der er meget, som er rigtig godt at bruge i forbindelse med tilberedning af varme retter.

Artiklen fortsætter under videoen

I galleriet over artiklen kan man se en række gode råd fra Forbrugerrådet Tænkt til at begrænse madspild og dermed også spare penge og aflaste miljøet.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu