ANNONCE

Disse smerter må du aldrig overse

28. februar 2021 13:38 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Oplever du smerter i brystet, så kan de skyldes en lang række ting, men der er syv bestemte smerter, som du altid skal tage til lægen med.

Du har sikkert prøvet det før, at du bliver utilpas eller kortvarigt mærker, at din krop gør noget, som du ikke har oplevet før. Det kan komme af alle mulige grunde, men oplever du en trykken for brystet eller smerter i brystet, så skal du virkelig være opmærksom på din egen tilstand.

Din krop kan nemlig fortælle dig, at du måske er ved at få et anfald eller at du lider af angst. Under alle omstændigheder, så er det vigtigt at kontakte sin læge, hvis dette bliver ved eller føles voldsomt.

– Rigtig mange mennesker har prøvet at have smerter i brystet på et eller andet tidspunkt. Men det er kun 5-10 % af dem med brystsmerter, der kontakter lægen. Og af disse 5-10 % er det kun hos halvdelen af dem, at smerterne skyldtes sygdomme i hjerte, lunger, luftveje eller mave-/tarmsystemet, skriver Sundhed.dk.

Det amerikanske medie Huffington Post har kigget nærmere på syv typer af brystsmerter, som du aldrig må ignorere.

Og generelt er den vigtigste anbefaling, at oplever du den mindste smerte i brystregionen, så er det meget vigtigt, at du taler med din doktor om det, så du hele tiden kan få de nødvendige screenings.

I galleriet øverst kan du se de syv typer af smerte, der aldrig må ignoreres.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu