ANNONCE

Disse sundhedstrends risikerer at være farlige

3. juli 2019 06:25 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

I bedste fald er de spild af penge. I værste fald ender det med at være usundt.

Laura Kverneland er læge og medstifter af foreningen Læger Formidler, og hun bliver i udgangspunktet glad, når danskerne tager deres sundhed alvorligt. Men hun bliver også bekymret, når hun ser, hvad vi er villige til at spise og gøre for at blive så sunde som muligt.

– Det er ekstremt positivt, at folk interesserer sig for sundhed, siger Laura Kverneland til Newsbreak.dk.

Hun advarer dog mod, at man i jagten på det sunde liv ender med at spilde tid, penge og i værste fald liv på det forkerte. Det forkerte er i denne kontekst det, Laura Kverneland beskriver som sundhedstrends, der ikke er baseret på evidens. I stedet er de baseret på markedsføring og på, at nogle virksomheder rigtig gerne vil tjene penge på, at sundhed er moderne.

– Folk risikerer at bruge energi på noget, der stort set ingen effekt har. Det er ting, der er baseret på markedsføring og på, at internetverdenen siger, at det er noget, man skal gøre. Det er ikke baseret på gode studier af høj kvalitet , der siger, at det er sundt, siger Laura Kverneland til Newsbreak.dk.

Hun oplever som læge, hvordan danskere bruger energi på at finde løsninger og prøve trends af, der ikke virker, i stedet for at bruge tid og energi på det, hun som læge ved virker. Hun siger også, at det, der virker, let kan virke kedeligt.

De lette løsninger er kedelige

Problemet er nemlig, at der faktisk findes lette svar og løsninger på, hvordan du kommer til at leve sundere.

– Hvis du holder dig til Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsens anbefalinger og spiser varieret, ikke for meget og i øvrigt er fysisk aktiv i 20 minutter om dagen, så er du virkelig godt på vej, siger Laura Kverneland.

Problemet er, at hun som læge, som fagperson, anbefaler det, hun godt selv kan se, virker kedeligt, frem for begreber som superfoods og detox-kure.

– Det er ikke sensationelt, at det er godt at spise lokale råvarer og tænker over det, man spiser. Men det er det, vi ved, hjælper, siger Laura Kverneland til Newsbreak.dk.

Du kan i galleriet til denne artikel læse mere om tre sundhedstrends, Laura Kverneland peger på som i bedste fald spild af penge og i værste fald direkte sundhedsskadelige for dig.

Fælles for dem er, at de risikerer at lande dig et liv, hvor dit liv bliver for ekstremt.

– Et godt råd er at gøre alt med moderation, siger Laura Kverneland.

Det er derimod ligegyldigt, om du skal moderere dit indtag af kage, vand eller mængden af motion, du dyrker i din hverdag.

– Moderation er bare vigtigt, når det handler om sundhed, siger Laura Kverneland til Newsbreak.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu