ANNONCE

Disse syv ting skal gøres rent hver dag

27. november 2019 13:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det kan virke overvældende lige frem at skulle gøre rent hver dag, men det er nødvendigt.

I en travlt hverdag er der nok at se til. Der skal laves mad, hentes børn, arbejdes og mere til. Samtidig skal hjemmet også holdes i stand, og der skal gøres rent.

(Artiklen fortsætter under videoen)

For nu at lægge endnu mere pres på, så er der faktisk en række steder i hjemmet, der i bedste fald skal have med svamp og skrubbe hver eneste dag. Året rundt.

Det skriver magasinet Good Housekeeping, der i næsten 100 år har givet amerikanske forbrugere tips og tricks til en sundere og renere hverdag.

Ud over det åbenlyse – at det holder bakterierne væk – er der, som Newsbreak.dk tidligere har omtalt, en sidegevinst.

Hvis du for eksempel tørrer håndvasken over med en klud eller en svamp en gang om dagen, undgår du, at der lægger sig et tykt lag kalk, osørger du for jævnligt at feje og fjerne små pletter på gulvet, behøver den ugentlige gulvvask ikke at kræve særlig meget – hverken kræfter eller kemi.

– Kan man undgå at pjaske gulvene til med vand, så er det også bedre for indeklimaet. For vandet fordamper og hænger i luften – og det gør kemien også, hvis man har brugt rengøringsmidler, siger Anne Grete Rasmussen, der er rengøringsekspert hos Bolius og driver hjemmesiden FruGrøn.dk.

Hun tilføjer, at mikrofiberklude er et gyldent hjælpemiddel til rengøringen. Foruden at de suger støv, kan de nemlig også fjerne smuds og snavs – for eksempel fra fedtede barnefingre – uden brug af sæbe.

Du bør også finde børsterne frem, når du skal gøre for eksempel toilet eller havemøbler rene.

– Man kan komme langt med mekanisk arbejde. Det kræver bare, at man gør lidt hver dag, siger Anne Grete Rasmussen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu