ANNONCE

Disse ting er vildt populære på Den Blå Avis

25. januar 2020 07:43 | Af: Ritzau Fokus

Sofaer, spiseborde og iPhones topper listen over søgninger på DBA, viser ny opgørelse.

Har du en gammel iPhone liggende i skuffen, en sofa, der snart skal udskiftes, eller et spisebord stående i kælderen, bør du overveje at sætte det til salg.

En undersøgelse fra DBA viser nemlig, at netop de tre ting er de tre mest populære søgninger på salgsportalen i 2019.

Artiklen fortsætter under videoen 

Du kan i galleriet til denne artikel se, om du har nogle af de ting stående, der var flest søgninger på på DBA i det seneste år. Har du fået blod på tanden, kan du også undersøge, om du har nogle gamle bånd liggende, eller måske er din gamle CD-samling guld værd?

Sikkerhed

Før, du sætter dine gamle ting til salg, kan du dog forberede dine varer.

Med en iPhone handler det især om at få slettet alle dine spor.

– Inden du nulstiller telefonen, skal du sørge for at få dig meldt ud af alle iPhone-services – det gælder tjenester som iCloud og Find min iPhone, siger Jens E. Hummelmose, der er udviklingschef og skribent hos techmediet recordere.dk.

Gør du ikke det, vil en køber ikke kunne bruge telefonen optimalt.

Når det er klaret, nulstiller du telefonen under ved at klikke ind i telefonens indstillinger. Under “generelt” trykker du på “nulstil”.

Har telefonen brugsridser i skærmen eller buler efter at have tabt telefonen, kan det trække værdien ned.

– Til gengæld øger det værdien væsentligt, hvis du gemmer den originale kasse og kvitteringen, siger Jens E. Hummelmose.

Husk billederne

Ønsker du at sælge din sofa eller dit spisebord, er billederne noget af det vigtigste at have fokus på.

– Tænk over, hvordan du holder telefonen, når du tager billedet, råder indretningsdesigner Laura Scheuer Trøstrup, der også er indehaver af hjemmesiden The Sweet Spot.

– Det kan være en god idé at gå lidt ned i knæ, så du får en bedre komposition i billedet, tilføjer hun.

Tag et billede lige på, et skråt fra siden og et bagfra, hvis det er muligt. Du kan også med fordel tage billeder af specifikke detaljer.

– Og fjern ting, der kan forstyrre i billedet. Vægfarve eller tapet skal helst være neutralt, så det ikke tager fokus, siger Laura Scheuer Trøstrup.

Hvordan står bordet?

Skal du sælge spisebordet, kan du med fordel tage et billede med stole om bordet, så potentielle købere får en indikation af bordets muligheder.

Og så er der prisen. Når du sælger brugt, kan den rigtige pris være svær at ramme, og derfor kan det være nødvendigt at lave lidt research på forhånd.

– Er der ti andre, der sælger samme vare, har du en idé om prislejet, siger Laura Scheuer Trøstrup.

Søg eventuelt bredere på nettet end bare på DBA for at få et overblik over prisniveauet.

Vil du også gerne vide, hvad din iPhone kan være værd, anbefaler Jens E. Hummelmose hjemmetiden telepristjek.dk, hvor du kan se modellens pris fra ny.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu