ANNONCE

Disse to tal slår corona-rekord

6. november 2020 14:13 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Seneste nyt om coronavirus-smitten i Danmark

Disse to tal slår corona-rekord
Nye voldsomt høje corona-tal. Foto: Scanpix

1427 danskere har det seneste døgn fået et positivt svar på deres Covid-19-podning. Det bringer det totale antal af smittede i Danmark siden 27. februar op på 53.180. Tallene, der netop er offentliggjort af Statens Serum Institut (SSI), viser også, at de nye smittetilfælde er fundet hos 24.053 testpersoner.

Det er det højest registrerede antal testede foretaget på et døgn i Danmark, og det samme gælder for bekræftede smittetilfælde. Vigtigt er det dog at huske på, at det helt generelt har været sådan, at flere tests giver flere smittede.

Af samme grund siger det ikke så meget om den egentlige udvikling i Danmark. Kontakttallet i Danmark, der angiver, om smitten er tiltagende eller aftagende, er i tirsdags beregnet til 1,1. Det betyder, at 10 danskere smittet med coronavirus i gennemsnit spreder smitten til 11 andre.

Altså er epidemien stadig fuldt ud i sving. I år er knap tre millioner danskere blevet testet for Covid-19. Det har siden februar medført 4154 indlæggelser. Det seneste døgn er to tilføjet den liste.

Smitteudbrud på hospital

Med kun to nyindlæggelser kan det vække undren, at der i skrivende stund er 191 indlagte. Det er nemlig en ændring på yderligere ni i forhold til situationen torsdag. En mulig forklaring kan være, at det er patienter, der er blevet smittet, mens de har været indlagt af anden årsag – og derfor nu tæller med i statistikken for coronaindlæggelser.

I hvert fald skriver SN.dk, at der er registreret et stort smitteudbrud på Hjerteafdelingen på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Her er 11 patienter smittet, og det samme er seks ansatte.

– Heldigvis ser det ud til, at smitten er isoleret til det ene af vores to sengeafsnit på hjerteafdelingen. Vi har måttet aflyse en del behandlinger og planlagte operationer fredag og i morgen lørdag. Vi kører fortsat smitteopsporing og skal nok få inddæmmet smitten, siger Jesper Gyllenborg, der er Vicedirektør for Sjællands Universitetshospital, til avisen.

Aktuelt er 23 indlagt på en intensiv Covid-19-afdeling i Danmark, mens 17 får hjælp til at trække vejret med en respirator. Der er desuden registreret yderligere fem dødsfald det seneste døgn. Det bringer det totale antal coronarelaterede dødsfald op på 738. Det svarer til 1,4 procent af de bekræftede tilfælde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu