ANNONCE

Disse varer kan du sagtens spise efter sidste holdbarhedsdato

22. november 2018 14:19 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Man behøver ikke smide alle sine madvarer ud, lige så snart de går over deres sidste holdbarhedsdato. Mange ting kan du, med lidt sund fornuft, sagtens spise senere.

I Danmark har vi tre forskellige mærkningsordninger til fødevarer – sidste anvendelsesdato, bedst før og mindst holdbar til.

Det har Newsbreak.dk tidligere skrevet om – og faktisk er det kun “sidste anvendelsesdato”-mærkningen, man virkelig skal tage bogstaveligt. For den bliver brugt på mad, man virkelig kan blive syg af at spise, hvis det er for gammelt. Mad med dette mærke er blandt andet fersk fisk, kød og kødpålæg.

Nogle madvarer kan holde sig forbløffende meget længere, end producenterne lover. Det fortæller den norske “madredder” Mette Nygård Havre til avisen VG. Hun står bag kampagnen “Spis opp maten” eller “Spis maden op” på dansk.

I hendes familie smider de nærmest ingenting ud, fortæller hun til avisen:

– Al mad med mærket “bedst før” bruger vi efter den mærkede dato, hvis det ikke allerede er spist eller drukket, fortæller hun.

En række eksempler på madvarer, der ofte kan holde sig længere end datomærkatet kan du finde i galleriet ovenover artiklen – men husk selv den sunde fornuft og at bruge sanserne, inden du kaster dig over mad, der er gået på dato.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu