DJØF: Fingrene væk fra det sjette SU-år

19. februar 2013 15:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DJØF: Fingrene væk fra det sjette SU-år
Billede mangler

Juristernes og økonomernes fagforbund, DJØF, har fuld forståelse for regeringens ønske om at få de studerende hurtigere gennem studierne. Men forbundet underkender de metoder, som regeringen vil benytte med sin nye SU-reform.

 

Ifølge Wenche Marit Quist, DJØFs forsknings- og uddannelsespolitiske chef, tager reformen ikke fat i en af de primære årsager til, at de unges studier trækker unødigt ud, nemlig manglen på job.

– Vi ved fra vores undersøgelser, at manglende jobudsigter for nyuddannede får de studerende til at skynde sig langsomt. En SU-reform skal derfor ledsages af en langt mere ambitiøs indsats for at få de nyuddannede i arbejde, siger hun i en pressemeddelelse.

DJØF afviser blankt regeringens forslag om at fjerne det sjette studieårs SU, hvis den studerende venter mere end to år med at gå i gang med den videregående uddannelse.

– Hvis de unge skal hurtigere i gang, så forudsætter det en bedre vejledning, så de kan træffe det rette studievalg. Men der vil altid være nogen, der ikke kan starte studierne inden for toårs-grænsen. De kan også have legitime grunde til forsinkelser undervejs i studierne. Det bør SU-reformen tage højde for, siger Wenche Marit Quist.

Hun peger på studiejob som en af de væsentligste årsager til, at studierne trækker ud. Derfor foreslår DJØF, at studiejob i den offentlige sektor maksimalt må være på 15 timer om ugen.

– Studiejob er et glimrende redskab til at sikre sammenhæng mellem teori og praksis. Men studiejob ud over 15 timer om ugen er med til at forsinke de studerende, siger den forsknings- og uddannelsespolitiske chef, der påpeger, at flere af statens styrelser og ministerier ansætter studerende i studiejob på mere end 15 timer ugentligt.

– Det virker inkonsekvent, at staten som arbejdsgiver presser de studerende ud i ansættelser, der virker forsinkende, siger DJØF-chefen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu