Djøf glæder sig over at have afværget forringelser

8. februar 2013 11:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Djøf glæder sig over at have afværget forringelser
Billede mangler

Den faglige organisation for jurister og økonomer, Djøf, er godt tilfreds med det resultat, der er kommet ud af overenskomstforhandlingerne mellem Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU).

 

Djøfs medlemmer har fået en overenskomst for 2013 og 2014 på plads uden de forringelser, som der var lagt op til.

»Det er lykkedes at holde skansen og få hovedparten af disse krav afværget, samtidig med vi har fået nogle af vores højst prioriterede krav med. Samlet set er det et resultat, som hverken er overvældende eller skriver sig ind i historien. Men omstændighederne taget i betragtning, er det et ansvarligt resultat, som vi kan stå inde for,« siger Lars Qvistgaard, der er formand for Djøf Overenskomstforening, i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at den såkaldte reguleringsordning, der skal sikre en nogenlunde parallel lønudvikling mellem det offentlige og private, er bevaret, og over, at der er taget initiativ til at fremme beskæftigelsen i form af introduktionsstillinger.

Lars Qvistgaard understreger, at det på intet tidspunkt har været let at lande en aftale.

»Det er derfor meget positivt, at det er lykkedes parterne at komme frem til et samlet resultat via forhandlingens vej. Det er vi klart bedst tjent med,« siger han.

Finansminister Bjarne Corydon (S) og Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) skrev fredag under på en ny overenskomst for de cirka 180.000 ansatte i staten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu