Djøf: Praktik er godt for studerende

31. maj 2012 17:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Djøf: Praktik er godt for studerende
Billede mangler

Hundredvis af studerende fra landets universiteter valfarter hvert år i praktik i landets virksomheder.
Fra 2011 til 2012 er antallet af opslåede praktikstiller gået fra 1.083 til 1.520 i årets første fem måneder, og det får en professor til at advare.
– På dele af arbejdsmarkedet er konkurrencen i dag så stor, at du vil gøre alt for at fedte dig ind. Det gælder også at tage et praktikjob, hvor det mere handler om at være gratis arbejdskraft end om et uddannelsesforløb, siger Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet til Politiken.
Hos Djøf, som organiserer jurastuderende og samfundsvidenskabelige kandidater, fastslår man, at praktik er godt, så længe de studerende får noget for det.
– Praktik må ikke være gratis arbejdskraft. Derfor skal de studerende enten have merit for forløbet, ellers skal man have løn, siger Theis Simonsen, der er formand for de Djøf Studerende.
Han mener, at efterspørgslen på praktikanter skyldes, at de studerende efterspørger relevant erhvervserfaring og netværk i virksomhederne, da de har vanskelige ved at komme i job efter uddannelsen uden.
En undersøgelse blandt Djøf’s egne medlemmer viser, at 21 procent af praktikanterne ikke fik løn under praktikforløbet, mens 26 procent ikke fik merit for anstrengelserne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu