Djokovic var alt for stærk for Murray

27. januar 2013 15:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Djokovic var alt for stærk for Murray
Billede mangler

Djokovic vandt for tredje år i træk Australian Open

 

Med sætcifrene 6-7, 7-6, 6-3, 6-2 kunne Novak Djokovic dermed sætte en tyk streg under, hvem der er verdens bedste tennisspiller lige nu. Den 25-årige serber har nu vundet fire af sine seks Grand Slam-sejre i Melbourne.

Taberen havde svært ved at stå på sine ben efter en skade i baglåret var sprunget ud af trætheden. Men Andy Murray havde alligevel plads til at rose sin bedre modstander med rekorden.

– Jeg vil gerne takke Novak. Hans rekord her er utrolig. Der er meget få mennesker, der har formået at gøre, hvad han har gjort her. Han er en fantastisk mester, sagde Andy Murray.

– Dette er helt sikkert min foretrukne Grand Slam. Jeg elsker denne turnering. Jeg elsker denne bane (Rod Laver Arena red.), sagde Novak Djokovic i sin takketale.

Der var plads til de sædvanlige roser til modstanderen. Og en fysisk udmattet Andy Murray havde fortjent dem.

– Jeg bliver nødt til at lykønske Andy og takke ham. Vi har spillet så mange store kampe gennem de seneste to år. Du havde ikke heldet i aften, men jeg ønsker dig det bedste for resten af sæsonen, tilføjede den sympatiske vinder.

I første sæt viste den skotske udfordrer dog igen, at hans mentale styrke i mange tilfælde kan overgå det faktum, at spillere som Novak Djokovic trods alt besidder et større talent. Nede med fire breakbolde i sjette parti formåede Andy Murray alligevel at holde sin serv og udligne til 3-3. Og der var således heller ingen skotsk slinger i valsen, da han sikkert vandt sættets tie-break med 7-2.

Men Novak Djokovic viste selvsamme prøver på kynisme, da han i andet sæt fandt sit grundspil frem og sørgede for både en sikker tie-break-sejr med cifrene 7-3 og det faktum, at kampen var oppe på over to timers varighed på bare to sæt.

Vendepunktet kom for alvor, da Novak Djokovic i tredje sæt brød Andy Murrays servtil stillingen 5-3 i tredje sæt ved at ramme netkanten i en returnering. Det udløste for første gang tegn på træthed hos Andy Murray, der også var gennem fem sæt for at slå Roger Federer i semifinalen.

Andy Murray måtte indkassere flere tæv på den mentale konto, da Novak Djokovic endte kampens længste duel over 36 slag ved at sætte en afsluttende og perfekt forhånd ned langs linjen. I en serbisk serveregn med server på over 200 km/t kunne Murray ikke modstå længere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu