DLG sætter regnskabsrekord

6. februar 2013 13:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DLG sætter regnskabsrekord
Billede mangler

DLG er mere end bare dansk landbrug. Siden 2006 er der sket en tredobling af omsætningen fra 17,3 milliarder kroner til 48,5 milliarder kroner. Og selv om det går godt på det danske marked, er det især de udenlandske forretninger, der høster en stor del af æren for overskuddet.

Specielt investeringerne i de tre succesfulde datterselskaber HaGe i Tyskland, Svenska Foder og Vitamin-og Mineralgruppen med brandet Vilofoss bærer frugt og omsætter for milliarder.

”Med en indtjening på en halv milliard før skat har vi overgået vores mål for regnskabet 2012, og vi tror selv på, at det er den brede satsning i aktiviteter, der ligger til grund for succesen. Vi har opnået en omsætning på 48,5 milliarder kr. i 2012, og de sidste regnskabsår har vist, at DLGs performance er bundsolid, så vi har et godt fundament for 2013,” siger koncernchef i DLG Kristian Hundebøll i en pressemeddelelse.

Det tyske datterselskab HaGe har rundet hele 20 milliarder kr. i omsætning sidste år, Svenska Foder står med rekordomsætning på 3,8 milliarder kr., og Vitamin- og Mineralgruppen runder en omsætning på ca. 2,7 milliarder kr., hvilket også er bedre end året før.

Også koncernresultatet før skat er siden 2006 steget 3,5 gange fra 161 mio. til lige godt 562 mio. og årets resultat landede på 304 millioner kroner. Ledelsen er godt tilfredse med resultatet og har store forventninger til 2013.

“Toplinjen er rigtig god, men bundlinjen er også vigtig for DLG. Det er her pengene ligger, så det er vigtigt, den følger med,” sagde Kristian Hundebøll til pressemødet tidligere i dag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu