DLG sprøjter vitaminer i landene mod øst

6. februar 2013 16:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DLG sprøjter vitaminer i landene mod øst
Billede mangler

Hos DLG har de vokseværk. Faktisk så meget at koncernen vil udvide markedet massivt. På bare seks år er omsætningen tredoblet til 48,5 milliarder kroner, og med en ny ambitiøs strategi vil DLG-koncernen sikre sig at nå målet om 60 milliarder kroner i omsætning i 2016.

”Vi har god grund til optimisme. Vi vil vækste med 50 procent og går efter en omsætning på 60 milliarder kroner og en tilsvarende vækst i indtjening. Væksten skal komme via organisk vækst og via nye opkøb og investeringer,” siger formand i DLG Niels Dengsø Jensen.

For at nå målet satser DLG på udlandet. Den organiske vækst vil især ske i landene omkring Østersøen, hvor væksten i høj grad vil komme af salg af grovvarer og husdyrernæring, men koncernen vokser også uden for Europa.

”Uden for Europa er det Kina, som har vores store fokus i øjeblikket. Vi ser et stort potentiale her for vitaminer og mineraler, og vi er nu ved at afdække mulighederne. Vi håber, at det er her, vi kommer til at gøre nogle af vores nye forretninger,” siger formand for DLG Niels Dengsø Jensen.

Kina har en svineproduktion, der er tre gange større end Europas, og de har vist stor interesse for Vitamin- og Mineralgruppen, hvor det kun et år gamle brand Vilofoss nåede en omsætning på 2,7 milliarder kroner og en indtjening på 80 millioner kroner før skat i 2012. Vitamin- og Mineralgruppen er DLGs mere vidensbaserede forretningsområde, og her vil indtjeningen blive god ifølge formand Niels Dengsø Jensen og koncerncheferne Kristian Hundebøll og Asbjørn Børsting.

”Vores omsætning i Vilofoss-gruppen er steget fra 2,3 milliarder kroner i 2011 til 2,7 milliarder kroner i 2012, og vi har derfor grund til at tro på, at vi kan blive top-tre spiller på vitamin- og mineralmarkedet i Europa. Når man først har et gennembrud på ét marked, så akkumulerer det interesse fra andre, der gerne vil gøre forretning, og det styrker igen mulighederne for vækst,” siger Kristian Hundebøll.

Begge koncernchefer bakker fuldt op om den nye strategi og ser positivt på koncernens vitaminindsprøjtning.

“Vi har stærk fokus på dette område. Vi tror på, det kan give et stort bidrag til overskuddet, og derfor vil vi fordoble aktiviteterne her over de næste tre år,” siger Asbjørn Børsting.

På trods af de mange aktiviteter uden for landets grænser planlægger koncernen også at investere mellem 180 og 200 mio. kroner i danske foretagender, heriblandt omkring 45 mio. kroner på drifts- og logistikområdet.

Effektivisering af driften er et fokusområde for 2013, hvor koncernens ledelse forventer et stigende aktivitetsniveau og en stigende indtjening, hvilket vil komme blandt andet landmændene til gode. De har gennem de sidste 17 år fået udbetalt 657 mio. kroner af DLG, hvoraf halvdelen er deklareret de seneste tre år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu