DMI: 30 grader på vej til Danmark

21. juli 2019 06:43 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Søndag og mandag bliver dage, der bare skal overstås. Så vender sommeren tilbage.

Store dele af landet vil søndag stå op til tunge skydækker og enkelte byger, og det vil vejret bære præg af både søndag og mandag.

Fra tirsdag og frem er der dog udsigt til at sommervejret vender tilbage, lyder den optimistiske melding fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Først skal en søndag med regn og byger dog overstås, lyder det fra vagthavende meteorolog Marianne Patzer:

– Der er lidt huller i skyerne her til morgen, men det er jeg ikke sikker på holder. Vi vil få spredte byger i løbet af dagen, særligt i den nordligste del af landet, siger hun.

Temperaturerne har samtidig taget sig et dyk sammenlignet med lørdag. De vil ligge på omkring 17 grader i den vestligste del af landet, mens den østlige del af landet kan få op til 22 grader.

Artiklen fortsætter under videoen

Samtidig blæser vinden op, og vi vil få en svag til jævn vestlig vind, der tiltager til frisk langs vestkysten og i det nordjyske bliver op til hård.

Sommeren kommer

Mandag bliver stort en gentagelse af søndagens vejr, men fra tirsdag ændrer det sig:

– Så vender sommeren for alvor tilbage. Det bliver tørt og temperaturen stiger stille og roligt – op mod 30 grader fredag. Også masser af sol, siger Marianne Patzer.

Modellerne er til gengæld uenige om, hvordan weekendvejret bliver. Ifølge Marianne Patzer har de seneste 16 timer budt på en del forskelligheder i prognoserne:

– Lige nu er der et bud på, at temperaturen kortvarigt falder i næste weekend – men bliver varmt igen. Det bliver i hvert fald den varme side, vi kommer til at ligge på, siger hun dog alligevel.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu