ANNONCE

DMI advarer bilister i det meste af landet

19. september 2020 21:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Kun få steder går fri.

DMI advarer bilister i det meste af landet
Tågen har allerede lagt sig over Aarhus. Foto: Jonathan Lilmoës/Newsbreak.dk

Der er risiko for tæt tåge i nat- og morgentimerne søndag, advarer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) lørdag aften. Varslingen gælder for næsten hele landet, fremgår det af DMIs kort.

Tågen bliver dannet i løbet af natten, og det vil være så udbredt, at der er risiko for sigtbarhed under 100 meter.

Ender det således, er det selvsagt farligt at færdes som trafikant.  Allerede lørdag aften er Aarhus midtby indhyllet i tåge.

“Fra sted til sted vil det være forskelligt, hvornår tågen kommer, og hvornår den letter. Desuden vil tætheden af tågen variere i løbet af natten”, skriver meteorolog Mette Tilgaard Zhang på DMIs varslingsside.

Det vurderes, at den tætte tåge fordufter inden klokken 10 søndag, hvorfor det altså kun er de tidlige morgentimer, der kan være med nedsat sigtbarhed.

Solen får så tilpas fat i landet, at den får tågen til først at lette og siden fordampe.

De seneste mange dage har været præget af tåge om morgenen, og søndag er altså ingen undtagelse. Ændringen denne gang er dog, at det er stort set hele Danmark, der er i den såkaldte risikozone.

Kun Bornholm, Lolland-Falster og det allersydsligste Sjælland (Vordingborg Kommune) er ikke omfattet af varslingen denne gang – det kan dog ske alligevel, at der kommer tåge.

– Vi har det her højtryk, der ligger over landet, og når der nærmest ikke er nogen vind, vil der typisk komme tåge. Men når først solen får fat, vil det blive nogle rigtig flotte dage, sagde meteorolog Frank Nielsen lørdag morgen til Newsbreak.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu