ANNONCE

DMI advarer: Du kan stå op til voldsomt vejr

11. marts 2020 09:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

DMI varsler aktuelt voldsomt vejr i løbet af torsdag.

På sin hjemmeside varsler Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) voldsomt vejr i løbet af torsdag. Faktisk kan du nogle steder risikere at stå op til det, fortæller vagthavende meteorolog Marianne Patzer til Newsbreak.dk.

(Artiklen fortsætter under videoen)

– Det er et system, der heldigvis bevæger sig hurtigt, men det begynder på vestkysten og bevæger sig mod øst, siger hun onsdag morgen.

Konkret betyder det, at det allerede fra natten til torsdag vil føles som et hidsigt blæsevejr, men først fra klokken seks bliver det så kraftigt på den jyske vestkyst, at det reelt kaldes voldsomt. Her er der nemlig udsigt til vindstød af stormstyrke.

Det svarer til vindstød med 25 til 30 meter i sekundet, mens det ellers vil være såkaldt stormende kuling med vindstød op til de 23 meter i sekundet. Samtidig trækkes en masse skyer ind over land, og det vil så give regn.

– Der er ingen tvivl om, at det bliver ganske ubehageligt. Koldt og vådt. Hvis du skal ud, skal du nok droppe paraplyen, for den blæser væk, og i stedet tage regntøjet på, siger meteorologen.

Som nævnt bevæger systemet sig ganske hurtigt, og det betyder også, at den kraftige blæst allerede aftager op ad formiddagen og rykker videre, indtil det rammer Bornholm mellem klokken ni og klokken 18 torsdag.

Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik“, skriver DMI.

Desuden vil vandstanden i Vadehavet stige som følge af den megen blæst. Det forventes, at der omkring klokken 12 torsdag vil være mellem to og to og en halv meter over normal vandstand. I galleriet over artiklen kan du se, hvor det forventes, at den kraftige blæst rammer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu