DMI advarer: Forhøjet vandstand og voldsomt vejr

7. december 2018 20:25 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Du skal være særligt opmærksom, hvis du skal udenfor lørdag.

Hos DMI har man fredag aften haft travlt på tasterne. Der er nemlig udsendt et varsel, da der er udsigt til forhøjet vandstand. Hos DMI er den forøgede vandstand kategoriseret som en kategori 1, hvilket betyder at der er voldsomt vejr i sigte.

Men Thyge Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, siger, at selvom der er udsendt varsel, så er det ikke alle, der skal bekymre sig.

– Det er den laveste kategori, som vi kan varsle. Men vi starter med at varsle, når vandstanden kommer over 2 meter og 40. Problemerne vil først rigtig optræde, når vandstanden bliver lidt højere, siger Thyge Rasmussen.

Det er omkring Esbjerg, Fanø, Rømø og kysten udfor Tønder Kommune, at man vil opleve, at vandstanden stiger. DMI oplyser på sin hjemmeside, at der kan opstå lokale, kystnære oversvømmelser langs hele Vadehavet. Derfor skal man som bilist og fodgænger være særlig opmærksom.

– Vi udsender den her varsel, fordi det er vigtigt at vide, at vandstanden stiger og at man skal være opmærksom. Det er en situation, der er i den lette kategori, som det ser ud nu, siger Thyge Rasmussen.

Den udsendte varsel er gyldig fra den 8. december klokken 14.00 til og med den 8. december klokken 16.00.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu