ANNONCE

I nat bliver det isnende koldt

4. februar 2020 22:19 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Natten til onsdag bliver for de flestes vedkommende en iskold fornøjelse - faktisk kan det i især et område blive årets koldeste nat.

Reelt kan det natten til onsdag blive så koldt, at det i hvert fald et sted i Danmark ender med at være årets hidtil koldeste nat. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

(Artiklen fortsætter under videoen)

Til Newsbreak.dk siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen ved 21.30-tiden, at vinden er begyndt at stilne af, og det vil medføre en isnende kulde, der vil garantere klaprende tænder.

– Især i det centrale Jylland bliver det rigtig koldt. Prognoserne er lidt uenige, men der er ingen tvivl om, at det flere steder i landet – lidt væk fra kysterne – bliver frostgrader i nat, siger han.

For eksempel i Billund-området er der risiko for temperaturer helt ned til godt fire frostgrader, og det vil i så fald betyde, at den hidtige kulderekord for 2020 bliver slået.

Vandet varmer

Det er især på grund af abnormt høje vandtemperaturer, at det er inde i landet, det bliver koldest i nat, forklarer Henriksen. Vinden trækker nemlig den varmere luft over havene med ind til kysterne.

Selve opklaringen er begyndt i Vestjylland, og den breder sig i løbet af natten til resten af landet, derfor tør Henriksen godt sige, at det bliver koldt i hele landet.

– Det gør det helt klar, men nogle steder vil temperaturen afspejles af vandet, og det bliver nok to-tre grader varmt ved kysterne, mens det flere andre steder når frysepunktet.

Jo længere ind i landet, jo koldere.

Pas på onsdag

Natten bliver kold, og det får også betydning onsdag morgen, hvor vejene flere steder snildt kan være decideret glatte, lyder det også fra DMI.

Det gælder naturligvis de samme bemeldte området, hvor det bliver koldest. Helt generelt skal du dog passe på, uanset hvor du har tænkt dig at køre bil onsdag morgen.

– For eksempel Midtsjælland vil det også i morgentimerne stadig være nær frysepunktet, siger meteorologen.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på Twitter, at der bliver saltet i flere af politikredsens kommuner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu