DMI advarer om risiko for tåge i de kommende timer

16. oktober 2018 21:02 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er udsendt vejrvarsel for flere dele af landet.

DMI advarer om risiko for tåge i de kommende timer
Tåge er lig med nedsat sigtbarhed. Derfor skal du også tilpasse farten efter forholdene. God - og sikker - tur. Foto: Scanpix.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, udsender tirsdag aften et vejrvarsel, der er gældende fra og med 21.00 tirsdag aften til og med 10.00 onsdag formiddag. DMI skriver i varslet, at der er risiko for tæt tåge flere steder i Danmark.

Risikoen er på tæt tåge med sigtbarhed under 100 meter.

“Tæt tåge kan forårsage en forøget risiko for trafikuheld. Kør forsigtigt, og vær opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt,” skriver DMI.

Rådet for Sikker Trafik har tidligere skrevet om, hvordan man som bilist bør forberede sig på at køre bil under dårlige forhold.

– På denne årstid oplever trafikanterne mange dage, hvor det pludselig bliver dårligt vejr med regn, tåge eller glatte veje. Det er en god idé at følge med i vejrudsigterne, så man er forberedt og kan køre hjemmefra i bedre tid og afpasse sin fart til forholdene, sagde Pernille Ehlers, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse, Newsbreak.dk omtalte, da vi netop skrev om at køre i tåge.

Tænd lygterne

Hvis din bil har tågelygter, er det en god idé at sikre sig, at de virker, og at de er tændt, hvis du kører i tåge. Derudover skal du sørge for at køre med en fart, der er tilpasset de forhold, du befinder dig i. Kører du i tæt tåge, bør du overveje at sænke hastigheden, så du kan nå at reagere på det, der dukker op i horisonten.

Det aktuelle vejrvarsel gør sig gældende for Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn og København og Nordsjælland.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu