ANNONCE

DMI advarer om voldsomt vejr i et døgn

27. august 2019 21:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er udsigt til skybrud flere steder.

Vejret fortsætter i det urolige spor i Danmark. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, skriver i et vejrvarsel, at der i løbet af aftenen og natten er udsigt til voldsomt vejr flere steder i landet.

Det er sandsynligt, at der bliver dannet regn- og tordenbyger flere steder, og lokalt kan det betyde skybrud, med mere end 15 milimeter nedbør på 30 minutter, og helt op til 30 milimeter.

DMI skriver, at bygerne særligt vil ramme centrale dele af Danmark og Nordjylland. Det voldsomme vejr kommer til fra det nordlige Tysklad og fra Polen, og det betyder, at der er reel risiko for tordenbyger og lokale skybrud her:

Lolland Falster, Odder, Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø, Næstved, Vordingborg, Kalundborg, Slagelse, Kerteminde, Nyborg, Odense, Nordfyn, Svendborg, Langeland, Favrskov og Viborg.

Her benytter DMI den varslingskategori, der er gul. Gul betyder, at der er reel risiko for voldsomt vejr, og derudover har DMI også varslet om risiko for voldsomt vejr flere steder i Danmark:

København og Nordsjælland, Nordjylland, Midtsjælland, Stevns, Billund, Djursland, Trekantområdet, Thy og Mors, Vestjylland, Faxe, Odsherred, Sorø, Middelfart, Assens, Faaborg-Midtfyn, Ærø, Fanø, Vejen, Haderslev, Sønderborg, Randers, Herning, Ikast-Brande og Skive. Risikoen markeres af DMI som “blå”, den mildeste advarsel, DMI bruger. Det betyder, at der er risiko for voldsomt vejr, men det er ikke sikkert, at det faktisk bliver voldsomt.

Pas på her

De voldsomme mængder nedbør kan føre til oversvømmelser, særligt i lavtliggende områder, eksempelvis kælder, vejbaner og viadukter.

Skal du køre bil, eller et andet køretøj, i voldsomt vejr, er det vigtigt, at du tilpasser din hastighed, så du kan se og reagere, hvis det bliver nødvendigt.

Du bør overveje at tjekke, at tagrender, nedløbsrør og afløbsrør kan tage imod større mængder vand, og du bør overveje at lukke døre og vinduer.

Med torden følger risikoen for lynnedslag, og hermed lynbrande såvel som fejl på elektriske systemer.

DMI skriver, at det kun er Bornholm og det sydvestlige Jylland, der ser ud til at gå helt fri for voldsomt vejr, eller risikoen for det, og som om alt det ovenstående ikke var nok, så har man hos DMI den opfattelse, at vejrsituationen ser ud til at fortsætte med at være som beskrevet til og med natten til torsdag, altså i et døgns tid.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu