ANNONCE

DMI advarer: Varmen kan blive farlig

25. august 2019 15:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

DMI har udsendt et risikovarsel for lokale og regionale hedebølger over Danmark de kommende dage.

Der er risiko for, at Danmark i de kommende dage bliver ramt af regulære hedebølger.

Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, på sin hjemmeside.

Definitionen på hedbølge er en periode på tre sammenhængende dage hvor maksimitemperaturen overstiger 28 grader. Og det ser ud til, at de kan ske fra søndag eftermiddag til onsdag eftermiddag.

Et højtryk ligger nemlig næsten stille over Østeuropa og Baltikum og de kommende dage strømmer tør og meget varm luft op over Danmark fra sydøst.

Derfor er der søndag eftermiddag og frem til onsdag aften risiko for regionale hedebølger i det vestlige- og centrale Jylland, på det vestlige Fyn, vestlige Sjælland og det vestlige Lolland.

Den meget varme luft der strømmer op over landet er først tør, men i løbet af næste uge bliver luften fugtigere og mere ustabil. Det er derfor efterhånden udsigt til flere skyer og fra tirsdag aften eller nat til onsdag kommer der sandsynligtvis en del regn- eller tordenbyger. Søndag ventes maksimitemperaturer op til 29 grader og mandag-tirsdag op omkring eller lidt over 30 grader. I forbindelse med flere skyer og en del byger kan måske temperaturen falde en anelse om onsdagen“, skriver vagtchef ved DMI, Martin Lindberg, på hjemmesiden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu