DMI: -Ægte sommerdag med 25 grader på vej

12. august 2017 07:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

DMI forventer at et højtryk vil give os 25 grader - måske endda mere.

Sommeren – eller hvad man nu skal kalde det ustadige vejr vi længe har haft – er ikke slut endnu. Et højtryk er nemlig på vej mod Danmark og det kan gå hen og give os sol og varme med temperaturer over 25 grader. Det oplyser vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Janne Hansen, lørdag morgen til Newsbreak.dk.

Men inden sommeren og de mere end 25 grader kommer til at bage ned over os, så er der først et weekendvejr, vi skal have overstået – og det bliver ikke specielt sommerligt.

– Lørdag får vi mest skyet vejr med sprede byger. I eftermiddag får vi opklaring fra nordvest – men bygerne kan forsat komme i lidt mere spredt omfang. Vinden bliver svag til jævn og temperaturen kommer til at ligge mellem 17 og 20 grader, siger Janne Hansen.

I nat fortsætter bygerne men der bliver også lidt plads til måneskin. Det frisker lidt op med en jævn vind.

– Søndag aftager bygerne langsomt. Vinden bliver moderat – dog lidt kraftigere ude ved den jyske vestkyst. Temperaturerne vil ligge omkring de 18 grader, siger Janne Hansen, inde hun begynder at snakke om det højtryk, der i den kommende uge giver os et snert af sol og sommer.

Så kommer solen – og varmen

– Højtrykket kommer faktisk ind over os allerede i løbet af søndagen. Men det er først på tirsdag det ser ud som om vi for alvor får glæde af det. Da kommer temperaturen op på 25 grader – måske endda mere. Det bliver varmest i den sydvestlige del af landet. Men desværre så får det hurtigt en ende og allerede dagen efter ryger vi igen ned på omkring de 20 eller 22 grader, siger Janne Hansen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu