DMI afblæser syndflod over København

29. juni 2012 15:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DMI afblæser syndflod over København
Billede mangler

Den varslede regnfront, der skulle ramme Hovedstaden ved middagstid, er ikke så kraftig, som da den passerede Sønderjylland og Fyn.
Der vil dog stadig være kraftig regn og torden flere steder i landet, og mod eftermiddag og aften rammer det især den østlige del af landet. Sådan lyer meldingen fra DMI.
– Det er ikke helt overstået endnu, selvom man flere steder i landet fornemmer, at det er aftaget. Vi forventer, at det er helt overstået ud på natten, melder vagthavende ved DMI.
Beredskabsstyrelsen i Hovedstaden har allerede forberedt styrket pumpekapacitet med 50.000 liter i minuttet. Desuden har de forøget antallet af slanger til hver pumpe. Styrelsens samlede pumpekapacitet er nu over en kvart million liter per minut.
Desuden har Beredskabsstyrelsen Hedehusene modtaget en container med tre store og fire mellemstore lænsepumper, der tilsammen kan pumpe cirka 26.000 liter vand væk i minuttet.
DMI oplyser desuden, at det er klaret op i Jylland, og at det er skyfrit og tørt med op til 25 grader. Østpå vil det dog være overskyet resten af dagen og der vil være perioder med regn og torden.
I Sønderjylland, der har været hårdest ramt at regnen, er der målt op til 59 millimeter på flere vejrstationer, og på Fyn er der målt 53 millimeter ved Ullerslev syd for Odense.
Flere togforbindelser har i løbet af dagen været påvirket af vejret, og DMI har registreret over 14.000 lynnedslag.
Også motorvejen ved Svendborg har været spærret af fra klokken 10.15 til omkring klokken 12.00 fredag på grund af vandmasserne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu