ANNONCE

DMI: Voldsomt vejr er på vej

20. januar 2021 21:22 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Vejret udvikler sig voldsomt det kommende døgns tid

De seneste nætter og morgener har været præget af en tyk tåge, der har lagt sig over store dele af Danmark.

Den kommer bilister i morgentrafikken torsdag ikke til at skulle bekymre sig om. Det fortæller vagthavende meteorolog Mette Zhang fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk:

– Nej, der er simpelthen for meget omrøren i luften, til at den kan fortættes på den måde, siger hun til Newsbreak.dk.

Nogle vil måske have bemærket dette allerede. Hvis ikke, så er der udsigt til at finde ud af det torsdag. Mere om det længere nede i artiklen.

Onsdag aften og natten til torsdag vil flere steder byde på regn, særligt i Jylland. Over den østlige del af landet er der udsigt til, at det ud på natten bliver tørt.

Temperaturen vil i nattens løb holde sig over frysepunktet. 2 grader, hvor det bliver koldest, men ellers helt op til 6 grader.

Så kommer lavtrykket

Men torsdag kommer der fuld knald på blæsten. Den vil ifølge Mette Zhang være tiltagende i løbet af formiddagen, hvorefter det for alvor blæser op.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler , at der ved den jyske vestkyst kan opstå vindstød helt op til stormstyrke. Faktisk endda højere end det, sagde vagthavende meteorolog Martin Lindberg tidligere onsdag til Newsbreak.dk.

Umiddelbart er det vindstød, der kan nå stormstyrke. Det sker, når blæsten når hastigheder på mellem 25 og 28 meter i sekundet, skriver DMI i sit varsel.

– Det kommer ikke som en overraskelse for mig, hvis Hanstholm når over 30 meter i sekundet i morgen, siger han til Newsbreak.dk.

Blæsten går ifølge DMI for alvor i land ved middagstid, og det kan blive ved helt indtil tretiden natten til fredag, så der venter altså en kraftfuld dag. Lindberg siger, at det vil kulminere mellem klokken 17 og klokken 21.

Det bliver dog uanset en periode med ret kraftfuld vind, lyder det. DMI forventer nemlig stormende kuling fra sydvest i hele perioden. Stormende kuling har hastigheder mellem 20 og 23 meter i sekundet. “Den kraftige vind skyldes et dybt lavtryk som torsdag vil bevæge sig fra den centrale Nordsø mod nordøst til Sydnorge”, skriver DMI.

– Så det er især Syd- og Vestjylland, der bliver ramt, siger meteorologen.

Vandstanden stiger

Den kraftige blæst betyder også, at store mængder vand presses ind mod kysten, og derfor stiger vandstanden betragtelig, melder DMI.

Især i Vadehavet og langs den centrale del af den jyske vestkyst vil vandstanden stige.

Når højvandet samtidig rammer Vadehavet hen mod torsdag aften, forventes vandstanden at nå 2,5 meter over normal vandstand, og langs den jyske vestkyst ventes den at nå 2,3 meter over normal.

I Lemvig forventer DMI, at vandstanden når knap 1,5 meter.

– Men det ser dog ud til, at vandstanden falder igen i løbet af natten til fredag. Senest, siger Lindberg.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu