DMI annoncerer vildt vejrskifte: Her slår vejret totalt om

21. november 2017 07:09 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er ikke alle steder i landet, at det bliver mærkbart dog.

Nordjyderne kan i dag, tirsdag, stå op til regn såvel som slud. På landsplan kan vi forvente en til seks graders varme, og det bliver absolut koldest mod nord. Men når mandag bliver til tirsdag, vil en varmfront fra nordsøen have ændret vejrsituationen på overraskende vis, nu vi nærmer os december.

– Der strømmer lunere luft mod den sydvestlige del af landet. Så begynder temperaturen at stige, fortæller Anja Bodholdt, vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Med det lune vejr kommer der også en del regn, men man skal ikke frygte is på bilen eller isglatte veje onsdag morgen.

– Det kan jeg love dig for. Temperaturen stiger til mellem fem og 10 graders varme, fortæller Anja Bodholdt.

Varmest mod syd

Skønt hele landet kommer til at nyde godt af de stigende temperatuerer, er det først og fremmest i den sydlige del af landet, at det bliver ganske varmt for årstiden.

Det er til gengæld usikkert, hvor længe det lune vejr holder ved. Anja Bodholdt tror, at det bliver hængende onsdag og torsdag, men om vi har en lun weekend i vente, den sidste inden december, eller om vejret slår om igen, det er svært at spå om.

– Det er der ikke skrevet det sidste kapitel om endnu, men det ser ud til, at vejret bliver køligere igen, siger Anja Bodholdt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu