ANNONCE

DMI: -Det er en tikkende bombe

27. juni 2020 06:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Flere gange allerede har DMI måttet ændre i varslingskortet.

Natten over har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) ændret på sit varslingskort. Her har man siden fredag morgen kunnet læse, at der lørdag var risiko for lokale skybrud og tordenbyger. Nu er der ikke længere alle steder tale om en risiko.

(Artiklen fortsætter under videoen)

På særlig den sydvestjyske kyst er der nu tale om et reelt varsel, fortæller Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog ved DMI. Han kalder atmosfæren “en tikkende bombe”, der gør det svært faktisk at forudse, hvor og i hvilken grad den kraftige regn vil ramme.

– Der kommer nogle ret heftige regn- og tordenbyger rundt om, og der er risiko for lokale skybrud i næsten hele landet. Især på den jyske vestkyst føler vi os nu sikre på, at det bliver rigtig kraftigt. Stadig med lokale skybrud, men der kommer mange, siger han til Newsbreak.dk.

Perioden, for hvornår der kan komme de her voldsomme regn- og tordenskyl, er særdeles omfangsrig. Det ventes, at Sjælland kan blive skyllet i tiden mellem klokken 11 og 22, mens det i for eksempel Aalborg Kommune nærmere bliver mellem 13 og 23.

– Især i Vest- og Sønderjylland bliver det nok mest i eftermiddag, det bliver kraftigst, så man kan sagtens nå at nyde solen inden, siger Henriksen, der på DMIs egen hjemmeside har skrevet: “Atmosfærerne lørdag er dog en “tikkende bombe”, og inden for kort tid kan kraftige regn- og tordenbyger dukke op ud af det blå”.

Lokalt kan der i løbet af lørdag falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter, lyder det fra DMI. Den pludselige ventede kolde dukkert kommer som følge en den massive varme og en høj luftfugtighed.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu