ANNONCE

DMI: Bliver farligt i nat og i morgen

27. januar 2021 21:30 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Saltvognene kører landet tyndt onsdag aften efter snefald

DMI: Bliver farligt i nat og i morgen
Den megen nedbør - blandt andet som sne - der er faldet onsdag aften kan kombineret med stort temperaturdyk være rigtig farligt både natten til torsdag og torsdag morgen. Foto: Jonathan Lilmoës/Newsbreak.dk

Der skal saltes i en fart, for det store nedbørsområde, der onsdag aften har sendt både sne, slud og regn over Danmark har efterladt vejbanerne drivvåde. Når natten samtidig bliver isnende kold, så kan vejene være vildt glatte torsdag morgen, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Vagthavende meteorolog Mette Wagner siger til Newsbreak.dk, at DMI har varslet saltsprederne ud på vejene for at salte. Det kan først lade sig gøre, når nedbørsområdet er passeret, så ikke vandet skyller saltet bort.

– Man skal køre virkelig forsigtigt torsdag morgen. Skal man ud at køre i nat, skal man også være ekstremt forsigtig, for der kan ikke være saltet alle steder, og det bliver virkelig glat, siger hun.

Klokken 21 onsdag aften er der faldet fem millimeter nedbør i en blanding af sne, slud og regn. Opklaringen er allerede begyndt fra nordvest, og det er faktisk på en måde en del af problemet.

– Opklaringen kommer, og så bliver der udsigt til masser af stjerner, siger den vagthavende.

Iskoldt og usynligt

Med helt klart vejr natten til torsdag, er der lagt op til, at temperaturen tager et voldsomt dyk. Helt ned omkring fem grader frost. Når vejene allerede er våde, og bliver endnu koldere, så fryser vandet til is, og så bliver det glat.

– Og man kan ikke nødvendigvis se det, siger Wagner.

Det er onsdag aften ikke endnu vist, hvor meget sne der faktisk er faldet. Det kan først opgøres torsdag. Her kan der være området, hvor sneen er blevet liggende. Det afhænger dog af forskellige faktorer.

Torsdag kan solen titte frem her og der, men det bliver også en kold dag med sandsynlighed for nedbør – som slud, sne eller regn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu