DMI: Denne dag bliver den bedste i ugen

24. oktober 2017 07:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det bliver ikke sommerligt, men sammenlignet med de øvrige dage bliver især én dag i denne uge rigtig god.

En uge præget af regn og dødsyge skyer får dog ét enkelt lyspunkt, omend kortvarigt, så vi bringer her en opfordring. Skal du ud og gøre haven vinterklar, så skal du gøre det torsdag. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) oplyser i sin femdøgnsprognose, at ugens øvrige dage bliver endog meget regnfulde.

Vagthavende meteorolog Lars Henriksen, DMI, uddyber over for Newsbreak.dk.

– Tirsdag bliver en dag med mange skyer og meget regn. Det bliver ikke bygepræget, men nærmere perioder med regn, der føles mere konstant. Det kan godt beskrives som, at det vil regne hele dagen, siger han.

Den nedslående melding gælder for øvrigt alle steder i hele landet, peger prognoserne hos DMI på.

– Hvis jeg skal pege på ét sted, der bliver mest vådt, så er det nok det nordvestlige Danmark. Altså Nordjylland og Vestjylland, siger Lars Henriksen.

Fortsætter

Onsdag vil fra begyndelsen udarte sig som en ganske habil fortsættelse af tirsdagsvejret, men Lars Henriksen afslører dog, at der er bedring under opsejling.

– Det bliver meget bedre i løbet af dagen, hvor der kommer en opklaring fra vest. Temperaturerne bliver egentlig det samme som tirsdag – en 10-14 graders varme. Det skyldes, at den luft, der kommer vestfra, er ganske lun, siger han.

Umiddelbart vil retningen også betyde, at opklaringen begynder i de vestlige egne, så der naturligvis går lidt tid, inden det også udmønter sig på samme måde mod øst.

Som nævnt i indledningen, skal du nok sætte din lid til, at torsdag bliver den bedste dag i ugen. Både fredag, lørdag og søndag ligner for nuværende tirsdag og onsdag i udtryk. Altså regn og skyer.

– Men torsdag kommer et højtryk fra Mellemeuropa, så det vil nok kun blive til nogle lokale byger – og en del sol også, fortæller meteorologen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu