DMI: Det er nok lidt optimistisk

30. maj 2019 08:01 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det var oprindelig meningen, at sjællænderne skulle skånes for vådt nedbør helt indtil fredag, men nu er planerne lavet om.

Del:

Vejret er, hvis du ikke allerede har opdaget det, en omskiftelig størrelse, og på denne højhellige Kristi Himmelfarsdag er det ingen undtagelse. For få dage siden talte nærværende journalist med Anja Bodholdt. Hun er  meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), og ved den lejlighed nævnte hun, at vejret på Kristi himmelfart ville være opdelt.

Stort set lige præcis sådan, at Jylland og Fyn ville få regn, mens sjællænderne kunne se frem til mere tørvejr. Nu er dagen her, og vi kan sammen konstatere, at vejrguden ville det anderledes. Bodholdt fortæller:

– Der er noget mere fart på, end det egentlig skulle være forløbet, så regnen når allerede Sjælland i dag og ikke som planlagt fredag. Dog, ser det ud til, at det taber pusten undervejs, så det ikke bliver så slemt, siger hun.

Torsdagen begynder faktisk ikke som sådan drivvåd, selv om det allerede regner vestpå. En varmfront, der følges med et lavtryk fra de britiske øer, er gået i land på den jyske vestkyst, og som dagen skrider frem, bliver det regnvejr, der trækker østover. Ved middagstid krydser det nok Storebælt.

Vand, vind og skyer får naturligvis også en effekt på temperaturen, der på DMIs egen hjemmeside er noteret som mellem 12 og 16 grader. Det har Anja Bodholdt dog en kommentar til.

– De 16 er nok i virkeligheden også optimistisk.

Stadig usikkert

Fredag får temperaturerne et nøk op ad. Blandt andet fordi det i den nordlige del af landet klarer op og bliver tørt. Derfor kan vi forvente temperaturer op mod 18 grader, inden det i weekenden ser ud til faktisk at blive rigtig pænt, forklarer Bodholdt.

På hjemmesiden står det, at der kan forventes temperaturer helt op mod 25 grader søndag, og det ligger nogenlunde fast, hvordan vejret vil arte sig den dag. Det, der ifølge DMI bliver afgørende, er mængden og placeringen af skyerne, og det kan udvikle sig løbende.

– Lørdag er faktisk stadig svær. Det svinger endnu rigtig meget, så det er usikkert, hvordan vejret faktisk bliver, siger meteorologen.

De seneste prognoser tyder dog på, at der ikke kommer så meget regn. Slet ikke sammenlignet med torsdag og fredag. Men som I ved .. Vejret er altid omskifteligt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu