DMI: Det er vanskeligt

13. oktober 2019 09:22 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Den kommende periode byder på vejr, der er svært at kortlægge.

Den kommende periode byder rent vejrmæssigt på lidt af hvert, og derfor betegner den vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DM) det da også som “en pose blandede vejrbolsjer”.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Søndag bliver en dag præget af mange skyer og lidt regn, så på den måde bliver det en perfekt fortsættelse af den øvrige weekend, der har været særdeles våd.

– Måske kommer der lidt kig til solen senere. Det bliver også lune temperaturer mellem 12 og 15/16 grader, siger Dan Nilsvall, som meteorologen hedder.

Som aften bliver til nat stiger intensiteten dog, hvad angår regn, og et lavtryk, der skal fra den Engelske Kanal mod nordøst for Danmark, resulterer i en solid gang blæst natten til mandag og mandag morgen.

Blandet

DMI har udsendt et varsel om voldsomt vejr natten til mandag. Det skyldes en særdeles voldsom blæst, der kan nå stormstyrke på den jyske vestkyst og i Kattegat, forklarer Dan Nilsvall.

Mandag morgen kan der stadig være en rest kraftig blæst tilbage, men ud over det indvarsles en periode, hvor meteorologerne får nok at se til.

– Der kommer flere fronter ind over os med nedbør. Det bliver vanskeligt at forudse, hvor nedbøren falder i hvilke perioder. For der kommer også kig til solen nogle gange, siger Nilsvall.

Temperaturerne vil formentlig ligge på nogenlunde samme niveau som søndag. Altså mellem 12 og 15-16 stykker. Tirsdag og onsdag bliver i det store hele mere tørre end våde.

Vi kan endda være så heldige at nå helt op på omkring 19 grader nogle steder i løbet af tirsdag.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu