DMI: Det gode vejr ender brat

12. oktober 2018 14:23 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Nyd det fine weekendvejr, for på den anden side venter et brat temperaturfald.

Det er om at nyde det gode vejr, så længe vi har det. Sådan kan vejrudsigten fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, for den kommende tid sammenfattes.

For mens vi i disse dage oplever temperaturer, der bevæger sig op over den pæne side af 20 grader, så falder de inden længe brat.

Sådan er meldingen fra DMIs vagthavende meteorolog Frank Nielsen.

I dag og i løbet af weekenden er det dog bare om at nyde vejret. For temperaturerne i dag, fredag, når op omkring de 20 grader, og lørdag ser det ud til at blive endnu bedre, lyder det fra Frank Nielsen:

– Det ser ud til at holde hele weekenden, og det kan faktisk tyde på at vi nogle steder når op på 22-23 grader lørdag, siger han.

Grunden til det gode efterårsvejr skal vi kigge østpå for at finde, fortæller Frank Nielsen. Det skyldes nemlig et højtryk øst for Danmark, fortæller han:

– Det er et højtryk, der ligger solidt over Østeuropa og de baltiske lande, så lavtryk og fronter vestfra har svært ved at komme ind. Derfor ser vi også, at nogle af de skyer, der ligger vestpå er rester af systemer i Nordsøen, der ikke kan få fat, lyder det fra Frank Nielsen.

Stort temperaturfald mandag

Det gode vejr varer lige indtil mandag, hvor weekenden for manges vedkommende afløses af efterårsferien.

Og vejret bliver også efterårs-agtigt, kan Frank Nielsen fortælle:

– Vi får et stort vejrskifte mandag. I vores modeller svinger det lidt, præcis hvornår – om det bliver tidligt mandag morgen eller først i løbet af mandagen, men selve vejrskiftet byder på mere almindeligt efterårsvejr, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen, og præciserer.

– Det betyder, at vi får temperaturer omkring 13-15 grader om dagen med lidt mere blæst fra vest og en god blanding af regn, skyer og sol.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu