DMI: Det her skal du huske i denne uge

22. juli 2019 08:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det bliver helt vildt varmt i denne uge, og derfor skal du naturligvis huske det essentielle.

Med ordene “jeg synes godt, man kan tillade sig at kalde det solrigt” slår Bolette Brødsgaard det egentlig meget godt fast. Hun er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) og fortæller om den netop igangsatte uge 30.

For hun har ret. Det bliver solrigt. Meget solrigt. Først skal vi dog have overstået mandag, der tegner til at blive ugens ringeste dag, hvad sol angår. Denne dag bliver nemlig knap så varm, og der kommer også regn.

– I løbet af formiddagen begynder regnen at falde i Jylland, og så breder det sig over mod Sjælland i løbet af eftermiddagen. Til aften når det så Bornholm. Det betyder også, at temperaturerne holder sig omkring 15 til 20 grader, siger Brødsgaard til Newsbreak.dk.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Til gengæld venter guldkrukken på bagsiden af varmfronten, der trækker regnen med. For der er opklaring forude. På DMIs egen hjemmeside er det formuleret således: “Når den har passeret forstærkes et højtryk over Sydskandinavien, og meget varm og mere tør luft strømmer efterhånden frem til Danmark fra sydøst”.

Kan få brug for dukkert

Tirsdag morgen kan være præget af lidt lokale tågebanker, men så går det ellers hastigt fremad. I løbet af dagen runder vi sandsynligvis 27 grader flere steder. Resten af hverdagene hedder det ifølge Bolette Brødsgaard 30 grader.

– Det skyldes et højtryk over Mellemeuropa. Meget af Europa bliver rigtig varmt, for eksempel i Frankrig og Spanien. Her hjemme skal Jylland nok komme over 30 graders varme. Der kommer masser af sol, så hvis man er til strandture, bliver det en rigtig god uge.

Af samme årsag kan det faktisk blive helt nødvendigt med en svalende dukkert i havet, hvor temperaturerne lige nu er omkring 17-18 grader, men når det er stort set skyfrit og 30 grader vil det føles varmere. Især inden for første revle.

– Så det er selvfølgelig vigtigt at huske masser af solcreme og at drikke vand, siger meteorologen, der dog siger, at der kan komme nogle skyer, men det bliver korte ophold i solskinnet.

Normalt sommervejr

Hen mod weekenden tager det muligvis et dyk igen. Lørdag spås det dog også, at der vil være op mod 30 graders varme, men natten til søndag er der lige nu risiko for, at der kommer regn- og tordenbyger.

Det sætter ikke overraskende sit præg på søndagen.

– Det ser ud til, at det i weekenden – søndag – begynder at gå nedad igen, så vi får mere normalt sommervejr med 20-25 grader og noget regn, siger meteorologen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu