DMI: -Dette vejr får vi helt sikkert

26. september 2017 07:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der er mange ting, der er usikre, i de kommende dages vejrudsigt - men til gengæld er der også ting som DMI er sikre på, at vi får. Se bare med her under.

Denne tirsdag begynder med en god nyhed. For det er nemlig ifølge Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, ret sikkert, at vi i de kommende dage får mere og mere sol – og at det fortsat vil være lunt. Men prognosen for de kommende dages vejr rummer også rigtig mange usikre ting, afslører vagtchef ved DMI, Lars Henriksen, over for Newsbreak.dk.

– Hvis vi begynder med vejret for tirsdag, så ligger der en del skyer, som giver lidt regn rundt omkring i landet. Men i løbet af dagen får vi mere og mere sol. Det ender nok med det vi meteorologer klader for: “Lidt eller nogen sol de fleste steder”. Men der kan også komme en lokal byge. Temperaturerne kommer til at ligge mellem 15 og 18 grader, så det vil føles ret lunt – ikke mindst fordi vinden bliver let til frisk fra en østlig retning, siger Lars Henriksen.

I de kommende dage – onsdag, torsdag og fredag – får vi stadig lune temperaturer på mellem 15 og 18 grader. Den varme luft skyldes et massivt højtryk, der ligger over Finland. Men når det alligevel ikke bliver endnu varmere, så skyldes det, at der er meget kold luft endnu længere oppe i atmosfæren.

– Det betyder også, at det for de kommende dage er lidt svært at sige hvor meget sol, der kommer – og hvor meget regn, der kommer. Men sikkert er det, at det forbliver ret lunt, siger Lars Henriksen.

Køligere weekend

Når vi kommer frem til weekenden kan det imidlertid godt begynde at blive lidt køligere.

– Der presser fronter på fra vest. Men modellerne er ikke helt enige om hvorvidt vi får regn eller om bygerne vil bremse op inden de når ind over Danmark. Lige nu hælder modellerne mest til, at regnen kommer, siger Lars Henriksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu