ANNONCE

DMI: En noget fastlåst situation

5. december 2020 06:58 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der er ikke meget adspredelse at komme efter.

I øjeblikket befinder Danmark sig som så mange gange før i en noget fastlåst situation rent vejrmæssigt. Sådan lyder fortællingen fra Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Det skyldes, at vi på den ene side har et højtryk over Rusland, der maser sig på fra den ene side, mens et lavtryk driller fra England på den anden side. Imens presser for årstiden varm luft sig op fra de mere sydlige egne.

Hvad betyder det så? Ifølge Larsen så er det i hvert fald de kommende 10 dage med til, at der ikke er meget generel ændring i vejret her hjemme. Lokalt kan det godt skifte, men det bliver meget små udsving. Samtidig afskriver han også noget:

– Der kommer i hvert fald ikke sne, som bliver liggende. Måske kommer der lidt slud om natten, siger han.

Varme og grå dage

For lørdag gælder det, at der i de vestlige egne vil være gråvejr, mens det mod øst er mere lyst i det. For eksempel på Bornholm, alment kendt som solskinsøen. Øen vil leve op til sit navn, fortæller Klaus Larsen.

– Det klare vejr rykker så til Jylland natten til søndag, og det gør, at vi forventer temperaturer under frysepunktet flere steder i nat, siger han. DMI forklarer dog, at der generelt er lagt op til nogle varme dage, hvis man tager årstiden i betragtning.

– Kommende dage vil alle være med temperaturer omkring de fem til otte grader, siger Larsen og tilføjer, at de vil opleves som særdeles grå og triste i udtrykket. Der kan komme noget nedbør – regn, forstås – men det bliver ikke særlig store mængder.

Samtidig kommer der ikke megen vind, så helt generelt bliver det bare en periode, hvor vi skal traske rundt i en uniform grå masse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu