DMI fortæller om milde dage med en glat krølle

14. november 2017 06:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Krøllen skal man være opmærksom på, hvis man skal køre eller cykle fra den tidlige morgenstund.

Skønt vi snart er halvvejs gennem november, er der ikke meget ved vejret, der tyder på, at vinteren er på vej. Det skulle da lige være én ting, der både mandag, og nu igen tirsdag, morgen bør være et fokuspunkt for bilister og cyklister, der kører fra morgenstunden.

– Man skal i Østjylland og på Sjælland være opmærksom på, at der kan være risiko for pletvist glatte veje, lyder det fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Klaus Larsen, til Newsbreak.dk.

De pletvist glatte veje kommer til verden, fordi der lige akkurat er koldt nok i jordhøjde til, at det kan lugte af nattefrost. Det, til trods for, at temperaturen generelt i Danmark, i de lidt højere luftlag, ikke er i nærheden af frysepunktet.

Det kommer temperaturen i dagtimerne heller ikke til at være i de kommende dage, hvor vi får omkring 10 graders varme og blæsende op til frisk vind fra vest- og nordvest.

Regn før sol

Vejret tirsdag vil starte med regn i det jyske, der senere vil trække mod øst og nå Bornholm ud på eftermiddagen. Når regnen forsvinder i det jyske, tager solen over, og solskinnet og det klare vejr vil brede sig mod øst, og ramme Bornholm ud på aftenen.

– Vi får et par dage med solskin og temperaturer omkring de 10 graders varme, fortæller Klaus Larsen.

Og så er det altså kun dem, der benytter sig af hjul som transportform, der i dag og måske igen i morgen skal være opmærksom på, at der altså kan være glat fra morgenstunden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu