ANNONCE

DMI: Fortsat risiko for skybrud – her

12. juni 2019 07:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Natten til onsdag har det regnet meget kraftigt over Sjælland. Skyerne trækker nord på, og derfor er Jylland nu i farezonen for skybrud.

Bor du i Jylland, så er der en stor sandsynlighed for, at du bliver vældig våd, hvis du bevæger dig udenfor onsdag. Efter et omfattende regnvejr over Sjælland natten til tirsdag, trækker vandet nu østover, fortæller Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Newsbreak.dk.

Situationen har fået DMI til i god tid at udsende et risikovarsel, der foreskriver, hvordan der er risiko for både lokale skybrud, men også kraftig torden. Uanset hvad, siger vagthavende meteorolog Klaus Larsen, så bliver det en overskyet og våd fornøjelse.

– Vi er i den meget varme og fugtige luft, der mødes, og den slags fremkalder bare regn og torden. Der er stor risiko for lokale skybrud flere steder i Jylland tirsdag, og jeg går også ud fra, at der senere bliver opgraderet til et reelt varsel, siger Larsen.

Skybrud er svære at fastslå, fordi de opstår pludseligt og ofte meget lokalt. Et skybrud er, når der lokalt falder 15 millimeter vand eller mere på en halv time. I Holbæk blev der natten til onsdag noteret 10 millimeter, mens der ikke langt derfra i Roskilde blev opfanget tre millimeter.

Umiddelbart ser det ud til, at varslet gælder helt frem til torsdag morgen. Flere steder på Sjælland og øerne er der faldet 10-12 millimeter på en halv time, og det er jo altså lige på grænsen til skybrud.

På sin hjemmeside beskriver DMI selv situationen således:

Et større område med torden har i nat bevæget sig op over Lolland, Falster og Møn. Det er på vej mod nord. I dette område er der risiko for lokale skybrud. Intensitet af nedbøren vil varierer meget, selv over mindre områder, i sådan en situation. I løbet af dagen er der risiko for at der kan vokse regn- og tordenceller op over den vestlige del af landet. Derfor er der risiko for lokale skybrud.

Oprindelig var Fyn også inkluderet i risikozonen, men ser nu ud til at være gået fri.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu