DMI: Hæsblæsende vind og regn er på vej

27. november 2018 16:22 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Nu er frostgrader skiftet ud med regn og blæst.

Selvom tirsdagens eventyr byder på en bidende kulde og nattefrost. Så vil vejret faktisk skifte. For allerede onsdag vil nattefrosten optræde for sidste gang i en overskuelig fremtid. Det sker, fordi der kommer et højtryk ind over landet. Det har hidtil været omkring Island, men nu tager det turen til Skandinavien – og det er godt nyt, hvis du hader nattefrost. Men hvis du ikke ligefrem jubler over en masse vind, så vil du stadig bande den nye uge langt væk.

Anja Bodholdt fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, forklarer, at nu er det slut med de frostkolde morgener.

– Det er igen tid til, at vi skal til have et klassisk efterårsvejr fra vest. Og det betyder altså også, at man får alt, hvad det indebærer med fronter og regn. Natten til onsdag og torsdag formiddagen vil vi opleve meget regn, men også en tiltagende vind, siger den vagthavende meteorolog.

Og med det skiftende vejr kan man se frem til helt andre forhold.

Borte med blæsten

Temperaturen vil stige og man kan igen forvente at se termometret krydse de fem plus grader. Men herfra der slutter det sjove egentlig også, fordi vejret er ved at blive mere ustadigt.

Vinden vil blive tiltagende og det ustadige vejr vil gøre, at vinden bliver jævn til hård.

– Det vil blive væsentlig mere blæsende, så vejret kan stadig føles koldt, forklarer Anja Bodholdt til Newsbreak.dk.

Den hårde vind og det ustadige vejr vil særligt påvirke danskerne landet over onsdag, torsdag og fredag. Torsdag bliver også dagen, hvor efteråret igen føles helt levende.

– Det vil regne meget torsdag, samt have jævn til hård vind. Det bliver en rigtig efterårsdag, siger Anja Bodholdt.

En weekend på det jævne

Henover weekenden vil vejret blive en meget middel oplevelse. Fredag vil der være mellem to og ni grader, hvor vejret vil være koldest i de østlige egne. Om natten vil der være skyet med stedvis regn elle byger.

Lørdag og søndag vil været ikke ramme under frysepunktet, mens at vinden vil aftage gradvist. Mens vejret vil være fortsat ustadigt og mildt. Temperaturen vil være mellem to og otte grader lørdag, mens der søndag vil være omkring fem grader.

– Man vil opleve lidt af det hele i den kommende uge. Der vil være både vind og blæst, så det føles som efterår, siger Anja Bodholdt.

I galleriet øverst kan du se, hvor meget regn der vil falde i hvilke landsdele og hvordan vejret vil se ud i den nærmeste tid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu