DMI: -Halvdelen af Danmark får en flot søndag

24. september 2017 06:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Masser af sol på vej til en stor del af Danmark - mens andre får en noget mere grå søndag, fortæller DMI.

Bor du i den østlige del af Danmark – på Sjælland og Fyn – så kan du godt glæde dig til en solrig søndag med temperaturer omkring de 20 grader. Med andre ord: Det bliver en rigtig flot og ikke mindst varm efterårsdag.

Anderledes ser det ud, hvis du bor i Jylland – måske endda specielt i Vestjylland, hvor temperaturerne næppe kommer over 17 grader og det tegner til at blive en rigtig gråvejrsdag.

Sådan lyder prognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

– Søndag begynder faktisk temmelig grå over hele landet. Der kan også falde en lille smule småregn i løbet af morgenen og formiddagen. Men ret hurtigt får vi en opklaring fra øst, der trækker ind over landet. Det betyder, at specielt Sjælland og nok også Fyn får ret godt vejr. Vi kan forvente en hel del sol og temperaturer omkring de 20 grader, siger Henning Gisselø, vagtchef ved DMI til Newsbreak.dk.

– Desværre kommer opklaringen ikke til at slå igennem over hele landet. I Jylland – nok mest i den vestlige del – bliver det en rigtig gråvejrsdag. Her kommer temperaturen heller ikke helt så højt op. Jeg forventer at vi kommer til at ligge på højst 17 grader i den vestlige del af Jylland, siger Henning Gisselø.

Ret behageligt

Et kig ud på de kommende dage i begyndelsen af næste uge, giver et billede af et behageligt vejr, der er på vej.

– Vi får temperaturer på mellem 15 og 18 grader og en blanding mellem sol, skyer og en enkelt regnbyge eller to. Der kommer ikke så meget nedbør og med relativt høje temperaturer, så bliver det ret behageligt, siger Henning Gisselø.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu