ANNONCE

DMI: Her bliver det op til 20 grader

23. september 2019 06:51 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der er udsigt til en lun dag, men efter mandag bliver vejret en blandet pose bolsjer.

Henover weekenden har danskere landet over kunne nyde lune temperature, som på mange måder har indbudt til gåture, cafébesøg og måske endda en is i efterårssolen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det opmuntrende vejr har været en hyggelig og lun afveksling i forhold til det ellers normalt kedelige og mere grå efterårsvejr. Og hvor man troede, at det lune vejr skulle stoppe, så har man mandag endnu  en dag, hvor det er værd at suge de sidste solstråler.

Det fortæller Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

– Det er ret skyet her til morgen de allerfleste steder, men det bliver bedre. Vi forventer at skyerne forsvinder rigtig mange steder, måske med undtagelse af Nordjylland, forklarer vagthavende meteorolog hos DMI, Henning Gisselø, til Newsbreak.dk og fortsætter.

– Solen burde komme frem og skinne på det fleste, men tålmodig må man dog væbne sig med, lyder det.

Faktisk kan mandagens vejr byde på hele 20 grader, hvilket på alle måder er imponerende for årstiden. Men måske endnu mere naturstridigt, så kan en by ved Vesterhavet som Esbjerg faktisk løbe med dagens temperaturrekord.

– Det er stadigvæk lunt og op til 20 grader. Esbjerg ser ud til at løbe med temperaturrekorden. Det hænger sammen med at solen kommer frem på de kanter og at vinden er i øst. Esbjerg får jo ikke temperaturrekorder, når vinden er i vest, men i dag kan de være dem, der får rekorden, vurderer Henning Gisselø.

Vejret vender

Henning Gisselø er ikke sen til at forklare, at mandagens vejr altså ikke er dagligdag.

– Det bliver den flotteste dag i dag solskinsmæssigt, men der kommer flere skyer og småregn i løbet af ugen, siger han til Newsbreak.dk.

Vi kan nemlig allerede fra tirsdag af se frem til mere regn og skyet vejr. Tirsdag vil der nemlig være stedvis regn, mens temperaturen allerede begynder at tage et dyk.

Der vil nemlig blot blive op til 18 grader, hvor der er lunest.

– Det bliver broget i løbet ugen. Den værste dag bliver fredag, mens den bedste uden tvivl bliver mandag, forklarer han.

Og kigger man på ugens vejr, så er der altså grund til at huske paraplyen, fordi der vil komme en del regn, men der vil også opstå mere blæsevejr.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu