DMI: Pas på derude

21. marts 2019 07:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Lokalt kan der ligge tæt tåge og det ser ud til at solen får svært ved at bryde igennem.

DMI: Pas på derude
DMI advarer bilisterne om, at der lokalt kan være tæt tåge med nedsat sigtbarhed torsdag morgen og formiddag. Arkivfoto: Scanpix.

Hvordan bliver vejret i dag? Når man stiller det spørgsmål til vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Jesper Eriksen, så kommer svaret prompte:

– I dag er det leverpostejsvejr. Det bliver gråvejr langt de fleste steder, siger Jesper Eriksen.

Mange steder i landet ligger der også tåge. Specielt på Bornholm er der torsdag morgen udbredt tåge, men også andre steder i landet kan der lokalt være tæt tåge med nedsat sigtbarhed.

– I løbet af dagen letter tågen men desværre ikke sådan, at vi får skyfri himmel. Tågen bliver afløst af et tæt, lavt skydække, siger Jesper Eriksen.

Til gengæld er det allerede forholdsvist varm. Torsdag morgen byder på temperaturer mellem 5 grader og 8 grader. Og temperaturerne stiger i løbet af dagen til mellem 8 grader og 13 grader.

– Der kan komme lidt opklaring sidst på eftermiddagen fra nordvest. Det kan give lidt sol i den nordlige del af Danmark, men ellers er der ikke de store solchancer, siger Jesper Eriksen.

Det lune vejr fortsætter

Natten til fredag og fredag morgen fortsætter det lune vejr. Vinden løjer helt af og derfor er der igen fredag morgen udsigt til tåge i store dele af landet.

– Fredag bliver også lun med temperaturer mellem 8 grader og 12 grader. Desværre er der igen kun få chancer for at se solen. Det bliver bedre lørdag, for her kommer en svag koldfront ind over Danmark og rydder op i skyerne. Så kommer der sol og den får vi nok en del at se søndag, siger Jesper Eriksen.

Minus 30 grader

Mens vi i Danmark kan gå og glæde os over nogle lune dage, så er det helt anderledes i Grønland.

Her har DMIs grønlandske kolleger i Kangerlussuaq i den vestlige del af Grønland torsdag morgen målt minus 30 garder.

– Det er ikke usædvanligt her på denne årstid – men koldt er det da, siger Jesper Eriksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu