ANNONCE

DMI: -Skiftedag

20. august 2020 06:39 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Dagens vejr kommer ikke fra øst. Det kommer særligt jyderne til at mærke.

– I dag prøver vi noget nyt og henter vejret ind vestfra, siger Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk om dagens vejrudsigt.

Den seneste tid er vejret i Danmark nemlig kommet fra øst, med dertilhørende meget høje temperaturer og meget lidt vind. Det bliver der lavet om på nu.

Trine Pedersen fortæller, at vejret fra vest i vanlig stil byder på regnvejr, noget der så småt er begyndt i den sydvestlige del af Danmark torsdag morgen.

Som dagen skrider frem, vil regnen brede sig, men hos DMI tror man ikke, at hele landet når at få regn i dag. Der er udsigt til enkelte dråber på Sjælland, mens Bornholm ser ud til at holde tørt.

Temperaturmæssigt ligger vi mellem 18 og 23 graders varme, hvor der er udsigt til regn, og 24-25 graders varme, hvor risikoen for regn er mindre.

Et vejrskifte

Regnvejret, og de faldende temperaturer, er desuden noget, man bør vænne sig til igen i Danmark.

Det er ikke fordi, vejret i den kommende tid bliver voldsomt vådt eller koldt, og faktisk ligger temperaturene i den kommende tid i det pæne leje.

– Havde vi ikke haft varmen (på det seneste /red.), havde vi nok tænkt, at det er, som det plejer at være. 20 grader er pænt for august. Men fordi vi kommer fra noget så varmt med ikke så meget vind, kommer det til at føles som et skifte, siger Trine Pedersen.

Skiftet, der er startet torsdag, fortsætter hen over weekenden, med faldende temperaturer og udsigt til regn- og tordenbyger.

Samtidig blæser det mere op, og det betyder, at de 20+ graders varme, der er i vente i de kommende dage, kommer til at føles som noget mindre end det.

Fremtiden

Ser DMI længere ud i fremtiden end i 7- og 10-døgnsprognoserne, er der noget, der tyder på, at vejret i september kan gå hen og blive stabilt.

Det betyder ikke, at vi igen vender tilbage til hedebølge og truende tropenætter. Men mindre kan også gøre det.

– Der er en mulighed for, at det bliver flot, siger Trine Pedersen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu