DMI i vild varsel: Her stiger vandet voldsomt

9. februar 2019 11:26 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der er udsigt til voldsomt vejr.

DMI har netop nu opgraderet sin varsel for forhøjet vandstand i Danmark. Det skyldes, at der ligger et kraftigt lavtryk ved Skotland, som er begyndt at bevæge sig øst – og ved Vestkysten er der kuling, samt lokalt op til stormstyrke.

– Der kommer lidt meget kraftig vind her på eftermiddagen. Det presser vandet ind i Vadehavet – og derfor varsler vi, forklarer den vagthavende meteorolog til Newsbreak.dk.

Den voldsomme udvikling i vejret gør, at vandet bliver presset ind i Vadehavet – og det betyder helt simpelt, at vandstanden stiger. Det forventes, at vandstanden vil stige sammen med, at højvandet kommer ind.

Derfor kan der i dag komme omkring 2,4 meter højere vandstand sammenlignet med normalen. Dette vil ske i tidsrummet klokken 16 til klokken 19.

–  Vores prognoser lige nu siger, at det kun er Vadehavet, der vil opleve en markant stigning i vandstanden, lyder det videre fra DMI-meteorologen.

DMI oplyser på sin hjemmeside, at der kan opstå lokale, kystnære oversvømmelser. Derfor gør de samtidig opmærksom på, at man skal være forsigtig, hvis man skal køre bil eller færdes til fods i kystområderne.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu