ANNONCE

DMI: Kraftige byger med torden på vej

30. august 2019 06:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Men først skal vi lige have noget godt dansk sommervejr.

Der er kraftig regn, lyn og torden på programmet for weekenden. Men inden vi når så langt, så får vi også ret godt sommervejr.

Det fortæller vagtchef Dan Nilsvall, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Artiklen fortsætter under videoen

– Fredag ser ud til, at give os en del sol. Det bliver nok en ganske normal dansk sommerdag med temperaturer fra 20 grader til 23 grader. I løbet af dagen lidt flere skyer, men alligevel nok en ok dag og aften. Det bliver varmest østpå, siger Dan Nilsvall.

Lørdag bliver noget varmere – og sikkert også meget mere lummer.

– Lørdag får vi mellem 23 grader og 28 grader. Her bliver det varmest i den sydlige del af landet. I løbet af lørdagen kommer der lidt flere skyer, men de fleste danskere får nok en ret fin dag og måske også aften, lyder det fra vagtchefen.

Det kommer dog meget an på, hvornår den front, der er på vejr-radaren, rammer. For den kommer til at give vand.

– Det bliver nok først hen på aftenen og natten det for alvor går løs. Vi får kraftige byger ind over landet, der lokalt kan være med torden. Hvis vi er uheldige, så kan de første tordenbyger ramme allerede lørdag sidst på eftermiddagen, siger Dan Nilsvall.

Mere ustadigt vejr

Når koldfronten natten til søndag har passeret Danmark, så vågner vi op til en omgang noget køligere vejr, end vi indtil nu har været vant til.

– Søndag får vi omkring 17 grader i det jyske, mens vi østpå nok rammer 22 grader eller 23 grader. Det er et forvarsel på den kommende uge, hvor det bliver køligere og med mere ustadigt vejr, siger Dan Nilsvall.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu