DMI: Masser af regn på vej – og så kommer sneen

6. december 2018 13:16 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Sneen nærmer sig hastigt Danmark, lyder det fra DMI. Et skift i vinden vil nemlig sende koldt vejr mod landet.

Der er flere forskellige former for nedbør på vej til Danmark.

Sådan lyder Danmarks Meteorologiske Institut, DMIs, udsigt for de kommende tid.

Først kommer regnen – og der kommer masser af den. DMI melder om risiko for over 20 millimeter i det Syd- og Sønderjyske fredag. Resten af landet får også en del, siger vagthavende meteorolog Dan Nisvall:

– Det bliver en meget våd dag, hvor et nyt regnvejr passerer landet vestfra. Det bliver med vedvarende regn hele dagen, siger Dan Nisvall til Newsbreak.dk.

Sneen kommer i næste uge

I løbet af weekenden vil dagtemperaturerne blive koldere, end de har været i løbet af denne uge. Det kan betyde, at der allerede søndag kan falde sne, men det vil ikke lægge sig, lyder det fra Dan Nisvall.

Det er der til gengæld større chance for i næste uge:

– Efter weekenden får vi koldere luft nordøst fra, hvor den hvide sne kan komme til at lægge sig på overfladen. Så der findes en mulighed for, at sneen kan lægge sig i løbet af næste uge, men nok ikke de store mængder – det vil nok nærmere være tøsne, der vil lægge sig, men ganske langsomt forsvinde igen, siger Dan Nisvall.

– Det bliver i hvert fald betydeligt koldere efter weekenden – En 3-4 grader mandag, og endnu koldere senere på ugen, hvor vi kan komme ned omkring 1-2 graders varme om dagen – og om natten frost mange steder, lyder det fra Dan Nisvall.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu