ANNONCE

DMI: Meget våd nat og morgen

21. januar 2021 20:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Det kommer til at stå ned i stænger nærmest over hele landet i nat og i morgen tidlig

Hvis du ikke kender udtrykket, at det vil ‘stå ned i stænger’ så tag lige og kig ud af vinduet, når du vågner fredag morgen. Så ved du hvad det betyder.

For det vil øsregne i stort set hele Danmark, når et frontsystem i løbet af natten trækker op over Danmark. Det forklarer vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Frank Nielsen, til Newsbreak.dk.

– Den kraftige vind fredag aften, der blæser ind over den vestlige del af Jylland, aftager i løbet af torsdag aften og natten til fredag. Den har givet vindstød af stormstyrke og i store dele af Jylland har det også regnet ret meget. Hen over natten vil det først klare op, men så kommer en ny front ind over Danmark – og den har også en hel del regn med, siger Frank Nielsen.

Stort regnområde

Fronten, der er et stor regnområde, ligger torsdag aften over Frankrig, Holland og Belgien. Det bevæger sig mod Nordøst.

– Fredag morgen dækker det næsten hele Danmark. Måske med undtagelse af det nordvestlige Jylland, der kan stå op til klart vejr, siger Frank Nielsen.

Temperaturerne natten til fredag og fredag morgen vil ligge på den pæne side af frysepunktet mellem 2 og 5 graders varme.

– Men skal man ud at gå eller cykle tidligt fredag, så skal man nok have regntøj på – ellers bliver man helt sikkert våd, siger Frank Nielsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu