ANNONCE

DMI: Næste uge bliver våd

11. august 2019 19:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Overskriften for den kommende uge hedder "våd", hvis man spørger Danmarks Meteorologiske Institut og TV2 Vejret.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) og TV2 Vejret er helt enige om, at den kommende uge bliver en særdeles våd fornøjelse. Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved DMI, siger endda:

– Hvis jeg skal give en lille teaser for, hvordan det kommer til at se ud, så er det “vådt”, siger hun. Faktisk trækker hun det så vidt som til at kalde vejret i den kommende uge for efterårsagtigt.

Det er naturligvis ikke så kærkomment, da efteråret først officielt starter til september. Allerede natten til mandag begynder der at trænge byger på fra vest. De bevæger sig ikke overraskende østover.

I bund og grund vil vejrsystemerne ifølge TV2 Vejret komme fra vest hele ugen, og det er her, luftstrømmen samler fugtighed op ude i Nordsøen. Det fugt skal ud igen, og det bliver som regnbyger.

– Jeg kan sige så meget, at det bliver vådt og blæsende. Det er dog usikkert, hvor meget vand, der falder. Til gengæld kommer der nok mest i de vestlige egne, siger Wagner til Newsbreak.dk.

TV2 Vejret er noget bramfri og tør godt sætte millimeter på. I næste uge ventes mellem 50 og 70 millimeter regn i den sydvestlige del af landet og generelt mellem 30 og 50 millimeter i resten af landet.

De tal skal ses i lyset af, at DMI tidligere har oplyst Newsbreak.dk, at der i august falder gennemsnitlig 65 til 66 millimeter regn – over hele måneden.

I galleriet over artiklen kan du se, hvad DMI skriver om de kommende fem dage.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu