ANNONCE

DMI: -Nu bliver det hedt

13. juni 2020 07:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Lørdag bliver en dag som vi bare skal igennem - men så kommer den også for alvor, varmen.

Der er rigtig godt nyt til vandhunde, haveelskere og soldyrkere.

For den prognose som Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, langer ud her lørdag morgen, er rent vand på de solhungrene danskeres mølle.

Godt nok skal vi lige igennem lørdag, der ikke bliver specielt behagelig – men så kommer både varmen og solen, som du kan læse mere om lidt længere nede i artiklen.

– Lørdag er lidt en dag som bare skal overståes inden det for alvor bliver godt. Som det ser ud nu, så kan det blive en lørdag, hvor der kan komme skybrud flere steder i Danmark. Vi kan bare ikke rigtige sige hvor og hvornår, siger vagtchef ved DMI, Trine Pedersen, til Newsbreak.dk.

Men på sin vejrradar kan Trine Pedersen se, at skybruddene allerede nu begynder at bygge sig op nede over Hamborg. Og det er de systemer, der i løbet af lørdagen trækker op over Danmark.

– Ellers er lørdagen begyndt skyet i hele landet. I et tæppe fra Bornholm og til Als ligger skyerne så lavt, at det nærmest er tåge eller dis. Det går i opløsning i løbet af dagen og så får vi noget der minder om 20 grader til 23 grader. Måske endda lokalt 25 grader. I østersøen nok kun op mellem 15 grader og 20 grader, siger Trine Pedersen.

Opklaringen breder sig i løbet af eftermiddagen på Sjælland og i løbet af aftenen kan man mærke opklaringen over store dele af Danmark.

– Det er forvarslet til de kommende dages gode vejr, siger Trine Pedersen.

Så kommer sol og varme

Mens lørdag altså ser ud til at blive en noget blandet fornøjelse, så ser søndagens vejr til gengæld helt fantastisk ud.

– Det bliver omkring 25 grader med meget få skyer og næsten ingen vind. Det er det vejr, som vi ser ind i også i den kommende uge, siger Trine Pedersen, der dog ikke kan lade være med at blande lidt malurt i bægeret:

Selvom stort set hele den kommende uge ser ud til at blive med sommervarme op omkring de 25 grader, så kan der nemlig om eftermiddagen blive bygget skyet op som godt kan give noget vand. Men kun i form af byger.

I en vejrprognose er der meget, som kan ændre sig. Men lige nu ser det ud til at det gode sommervejr varer ved mindst frem til den kommende weekend. Og det er ikke sikkert, at det stopper der.

– Der er ikke udsigt til, at vi får et vejrskifte. Men ifølge prognoserne falder temperaturerne lige et par grader i weekenden i næste uge. Men ellers ser det rigtig fint ud, siger Trine Pedersen.

Fakta

Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, statens center for vejrtjeneste og -forskning, grundlagt i 1872.

DMI’s største afdeling er vejrtjenesten, som udarbejder vejrudsigter for Danmark, Færøerne og Grønland med tilliggende farvande.

Vejrtjenesten forsyner også den civile og militære luftfart med meteorologiske oplysninger.

Observationsafdelingen indsamler data fra et tæt net af meteorologiske stationer og fra vejrsatellitterne.

Forskningsafdelingen udvikler numeriske modeller til forbedring af vejrudsigterne og forsker blandt andet i ozonforholdene i den øvre atmosfære.

DMI er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kan se DMIs hjemmeside her

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu