DMI: -Nu vender vejret fuldstændig rundt

20. september 2017 07:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Efter at have sukket forgæves efter varmen hele sommeren, så ser det nu endelig ud til, at der er godt nyt for dem, der ønsker varmt vejr.

Nu kommer varmen. Den varme, som rigtig mange danskere sukkede så højt efter hele sommeren, ser nu endelig ud til at være på vej – omend det ikke er de 30 grader og skyfri himmel, som vi kommer til at møde. Men varme får vi i efterårs-meteorologisk forstand. Det fortæller vagtchef Thyge Rasmussen, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

– Vi har en ny situation, kan vi vist roligt sige. Vinden skifter til østlige retning og det betyder, at den varme, som vi gik og spejdede efter i sommer, nu kommer. I de seneste mange måneder har vi næsten haft en konstant vind fra vest som har givet os masser af skyer, regn og byger. Men nu, hvor vinden drejer til en østlig retning, får vi pludselig opklaring og lun luft som strømmer mod Danmark, siger Thyge Rasmussen til Newsbreak.dk.

I dag, onsdag, kan den sydvestlige del af Jylland dog stadig få lidt regn og byger. Men i Nordjylland, Østjylland og den nordlige del af Sjælland står den på opklaring med en hel del sol. Temperaturerne vil ligge omkring de 15 grader.

– Regnen i Sydvestjylland kan godt ligge til langt ud på aftenen og der kan også natten til torsdag komme enkelte lokale byger, inden det også i denne del af landet begynder at klare op. Herefter står den på ret pænt vejr resten af denne uge og ind i begyndelsen af næste uge, siger Thyge Rasmussen, der forventer, at temperaturerne hele ugen vil stige en anelse, så de kommer til at ligge på omkring de 17 eller måske endda 18 grader.

– Vi får flotte perioder med solskin og – som det foreløbig ser ud – helt tørt vejr. Samtidig vil vi nærmest ikke mærke til vinden. Kun Bornholm kan blive ramt af perioder med regn, siger Thyge Rasmussen.

Pas på tågen

Thyge Rasmussen advarer i øvrigt om, at der onsdag morgen kan ligge lidt tåge på Djursland samt i den centrale del af Jylland.

– Det betyder, at der kan være nedsat sigtbarhed og det skal man som bilist være opmærksom på. Men jeg forventer, at tågen ret hurtigt vil lette i de sene morgentimer, siger Thyge Rasmussen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu