DMI: Nu vender vejret igen

15. juni 2019 20:21 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Lørdag bød på ret voldsomt vejr. Søndag og de kommende dage bliver ikke sådan.

DMI: Nu vender vejret igen
Der er varme og mindre regn på vej til Danmark. Foto: REGIS DUVIGNAU/Ritzau Scanpix.

Lørdag, 15. juni, bød på voldsomt vejr flere steder i Danmark. Det var så voldsomt, at der blev aflyst koncerter, og som for at toppe det slog lynet ned i Øresundsbroen i løbet af dagen.

Da Newsbreak.dk talte med Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, lørdag morgen fortalte han, at man gik ud fra, at himlen ville åbne sig over Danmark lørdag, og at lyn og torden ville følge med.

Det kom til at holde stik, men det var ikke det eneste, Lars Henriksen talte om. Han fortalte også, at vejret vil vende igen, og at det allerede søndag bliver mærkbart anderledes, end det har været lørdag.

– Vi har nogle dage i vente med sol og mellem 17 og 23 graders varme, nogle steder helt op til 25 graders varme, siger Lars Henriksen til Newsbreak.dk.

Han fortæller, at den våde lørdag med torden og lyn bliver afløst af nogle dage, hvor det ser mere beghageligt ud.

– Det bliver lidt sommerligt, siger Lars Henriksen.

Han fortæller, at årstiden bare passer godt til ustadigt vejr med megen regn. Atsmosføren er varmere, så der er plads til mere vand, og når himlen så åbner sig, så falder der mere vand. Når der så samtidig er kolde og varme fronter, der støder sammen fra øst og vest, så er der udsigt til regn, bulder og brag.

Det ustadige vejr kan vende tilbage

Ugen, der kommer, ser dog ud til at blive mindre våd og mere sommerlig, men det holder ikke nødvendigvis ved.

– Vi må se, hvadd er kommer ind over landet, hvad der sker. Sidst i næste uge kommer der måske fronter ind fra vest, og det gør vejret mere ustadigt, siger Lars Henriksen.

Det er altså med at nyde det kommende, mere rolige vejr, mens det er her. For det kan hurtigt vende igen.

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu