DMI om ustadigt sommervejr: Intet bider sig fast

17. juli 2017 06:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Som ugen skrider frem, bliver det varmere. Men kun indtil at det bliver koldere igen.

Det er ikke let at sidde som meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Insititut, DMI, i disse dage. Vagthavende meteorolog Frank Nielsen, fortæller Newsbreak.dk, at prognoserne for vejret om 10-12 dage er mere ustadige, end de er normalt. Det gør det svært at forudsige vejret.

– Når vi kommer forbi dag fire eller fem svinger det fra dag til det. Det ser ikke ud til at blive stabilt, men vi ved ikke, om det bliver regn eller sol, lyder det fra Frank Nielsen.

Derfor kan han ikke spå meget om vejret mod ugens slutning. Han kan dog sige, at mandag tegner til at blive den mindst sommeragtige af ugens første tre-fire dage.

– Vi får en pæn start på dagen, men der kommer skyer, og det bliver en dag med lidt eller nogen sol. Der kan komme byger også, i den nordlige del af Jylland, siger Frank Nielsen.

Det bliver lidt bedre

Som dagene skrider frem, vil temperaturen stige. Tirsdag vil temperaturen stige til 18-22 grader – mandag kan vi ikke forvente meget mere end 20 graders varme. Onsdag bliver bedre endnu, med 20-25 graders varme.

– Det bliver nærmest en hel sommerdag, siger Frank Nielsen. Med tryk på én sommerdag.

Torsdag bliver fugtig, der kommer regn, og der kommer torden. Fredag bliver ikke nødvendigvis våd, men den bliver heller ikke så varm som hverken tirsdag eller onsdag. Sådan er sommeren i år. Ustadig.

– Det er nok, som de fleste somre er det i Danmark. Der er intet, der bider sig fast denne sommer, siger Frank Nielsen.

Han har derfor et råd til danskere, der gerne vil nyde godt af den smule varme, vi får i år:

– Tag det gode vejr, når det er der. Det kan være væk igen i morgen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu